Dobro došli u Neb_uloze verzija 2.0!

Većina vas se već vjerojatno imala prilike upoznati s ovim digitalnim biltenom nakladnika Bookglobe koji je eksperimentalno plasiran krajem 2018. godine. Trebalo je nešto vremena da osiguramo financijsku potporu Ministarstva kulture, koja će nam omogućiti godinu dana rada, te se konačno možemo posvetiti redovnoj tjednoj komunikaciji sa zaposlenicima knjižnica i knjižara i sa svima koje zanimaju mediji, knjige i stripovi.

Za sve vas, posebno one koji nam se sad pridružuju, evo temeljnih informacija o digitalnom biltenu Neb_uloze:

1. Kome je bilten namijenjen?
Zaposlenicima knjižnica i čitaonica, striparnica, knjižara i knjižarskih antikvarijata, novinarima rubrika kulture / zabave svih mogućih medija, čitateljima stripova, u konačnici svima koje zanima strip, literatura i film.

2. Što mu je svrha?
Poboljšanje komunikacije s knjižnicama, bibliotekama, čitaonicama i školskim knjižnicama, knjižarama i knjižarskim antikvarijatima, medijima i čitateljstvom zbog čega pokrećem bilten (newsletter) STRIP NEB_ULOZE čiji je cilj informirati čitatelje o novostima iz svijeta stripa te novitetima u ponudi nakladničke tvrtke BOOKGLOBE.

Redovito ću Vas obavještavati o ključnim vijestima iz područja strip stvaralaštva, pratiti rad inozemnih, još i više domaćih autora, nuditi pregled i preporuke vrijednih naslova, povremeno ispovijedati nakladničke tajne, te – podrazumijeva se – promovirati sve nove strip naslove naše tvrtke.

3. Zašto mu je ime tako NEB_ULOZNO?
U drevna i sretnija vremena tiskanih proizvoda dostupnih na novinskim kioscima, gdje se danas umjesto tiskovina mogu kupovati smrznute skuše, životno osiguranje i pegle, izbacivali smo sjajan mali strip-magazin koji se zvao STO MU GROMOVA! (SMG!), a koji smo nakon par godina izlaženja ugasili zbog pada prodaje, gdje sam – iz broja u broj – pisao kolumnu posvećenu stripu. Ime kolumne sadržavalo je moj nadimak i moju omiljenu aktivnost: nesuvislo lupetanje o temama koje samo mene zanimaju.

Sada mi se, zahvaljujući potrebi da se kvalitetnije promoviramo prema našim najvjernijim kupcima, ukazala prilika da kolumnu obnovim pod istim imenom STRIP NEB_ULOZE.

4. Kako ga osigurati?
Ukoliko Vas zanima ova vrsta komunikacije i novi bilten možete se predbilježiti na njegovo primanje na sljedeći način:

  • Prvo kliknite na ovaj link
  • Nakon što potvrdite da želite primati newsletter morat ćete u kraćoj proceduri dokazati da niste “robot” (iako ja znam da Vi to niste!) što će vam oduzet tek minutu vremena.
  • Konačno, primit ćete e-mail s poveznicom koja će Vam, kad ju kliknete, potvrditi da ste predbilježeni na STRIP NEB_ULOZE bilten.

Moramo li baš o Općoj uredbi o zaštiti podataka?

E pa, žao mi je, ali moramo. Evo najvažnijeg: a) do vaših sam javno dostupnih podataka došao putem mrežnih stranica Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja, putem podatak javno dostupim na internetu ili vam je informacija o biltenu proslijeđena od nekoga s kim ste u kontaktu; b) vaši podatci koji su mi dostupni služe da vam se mogu elektroničkim putem obratiti ovim biltenom ili u svrhu ponude naslova moje nakladničke tvrtke; c) ne sakupljam (osim za navedenu svrhu), ne obrađujem i ne prosljeđujem, ustupam ili prodajem vaše podatke, a čuvam ih od zloupotrebe drugih osoba/entiteta; d) za sve prijave zlouporabe, primjedbe i pitanja obratite se na adresu elektronske pošte ([email protected]) ili na adresu tvrtke (Bookglobe – Strana knjižara d.o.o., Horvatovac 100, 10000 Zagreb); e) predbilježba na ovaj bilten smatrat će se privolom za prikupljanje, obradu i uporabu podataka koje ste mi proslijedili isključivo u svrhu navedenu u ovom tekstu; f) u svako doba možete odjaviti svoju predbilježbu na primanje biltena. Slijedite upute za odjavu i riješili ste me se!

Veselim se međusobnoj komunikaciji i zahvaljujem Vam na interesu.

Urednik Vuk Radić