Posjetite nas na Interliberu!

Kao i svake godine do sada nalazimo se na štandu nakladnika STRIP-AGENT (paviljon 5 / štand 8d), našeg tradicionalnog partnera na ovoj manifestaciji.

Izložili smo naše najnovije naslove:

SVEMIRSKA SARDINA

Ovaj serijal urnebesno smiješnih pustolovina djevojčice Sardine, njezina ujaka i pirata po imenu Žuto Rame te dječaka Lulua namijenjen je prije svega klincima od sedam do deset godina, no svakako će svojim anarhičnim i otkačenim humorom (i povremenim neobičnim vizualnim kalamburima koji propituju karakter medija stripa) šarmirati sve odrasle čitatelje. Zamislite li svijet u kojemu se Pipi Duga Čarapa priključuje Letećem cirkusu Monthyja Phytona kako bi se suprotstavila Supersnagatoru, svemirskom diktatoru čiji je jedini cilj osigurati potpunu poslušnost sve djece u galaksiji, pa ćete steći sliku kakva vas luckasta zabava očekuje tijekom čitanja.


Objavili smo osam od ukupno planiranih trinaest naslova iz ovog serijala koji je specifičan i po tome da ga, diljem svijeta, obožavaju podjednako djevojčice koliko i dječaci.

PRAŠKI PUČ

Jedna od najambicioznijih i najkompleksnijih grafičkih novela svih vremena je spekulativni špijunski triler što se odigrava u osvit hladnog rata, inspiriran stvarni osobama i događajima koje reinterpretira na uvjerljiv i posve originalan način, te istodobno višeslojni intertekstualni i intermedijalni labirint u kojemu se prožimaju povijesna i politička zbivanja, biografije stvarnih ličnosti, teorije zavjera, literatura, film i strip.

Praški puč je grafička novela scenarista Jean-Luca Fromentala i ilustratora Milesa Hymana, visoko spekulativnog i složenog sadržaja koja, oslanjajući se na povijesno utemeljena zbivanja, čitateljima nudi specifično hipotetično autorsko tumačenje događaja što su prethodila snimanju jednog od ponajboljih filmova svih vremena, Treći čovjek.

Općepoznate povijesne činjenice koje predstavljaju temelj za razvijanje intrigantne Fromentalove autorske hipoteze su sljedeće: u zimu 1948. godine pisac Graham Greene doputovao je u Beč, u to doba ratom razoren grad, poražen, ponižen, iscrpljen i podijeljen među savezničkim silama, kako bi prikupio informacije te se inspirirao za pisanje scenarija za film što ga je čuveni producent Alexander Korda naručio od proslavljenog književnika i režisera Carola Reeda.

LAŽNA LICA

Lažna lica je grafička novela scenarista Davida B. (Beauchard) i crtača Hervé Tanquerelle koja u dokumentarističkoj maniri reportažne fikcije Trumana Capotea, Toma Wolfea ili Joea Saccoa prati formiranje, uspon i propast pariške bande iz radničke četvrti Belleville što je osamdesetih godina prošlog stoljeća spektakularno pljačkala banke i vješto izmicala policijskom progonu. Nadahnuti srednjevjekovnom razbojničkom skupinom iz romana Marcela Schwoba nadjenuli su si naziv “lažna lica”, a javnost ih je znala kao “maskirane”.

Strip je narativno i vizualno snažno inspiriran francuskim klasičnim gangsterskim filmovima od pedesetih do kraja sedamdesetih godina prošlog stoljeća, razdoblja kad je francuski kriminalistički film sadržajno i stilistički elegantno parirao američkom filmu istog žanra, posebice filmovima Jean-Pierrea Melvillea (Kockar BobCrveni krugLe Dulos) koji svojevrsnom nezainteresiranom distanciranošću od tema i likova kreiraju specifičnu atmosferičnu kritiku dekadentnog francuskog kapitalističkog sustava kojemu su suprotstavljaju odmetnuti profesionalci.

CORTO MALTESE
Tri nova naslova iz biblioteke CORTO MALTESE U KOLORU: Laguna misterijaKeltske priče i Etiopijske pripovijesti odvijaju se diljem svijeta (Venecija, Irska, Etiopija) tijekom I. Svjetskog rata.

Posjetite nas tijekom Interlibera i pobliže se upoznajte s obiljem naših naslova.